Unfortunately, the content of this page is only available in German.

Münchner Physik Kolloquium startet am 25. Oktober 2010

Das Münchner Physik Kolloquium ist das Podium der physikalischen Forschung im Münchner Raum und wird gemeinsam von den beiden Universitäten und den entsprechenden Max-Planck-Instituten veranstaltet. Die Vorträge berichten über aktuelle Themen der Physik und angrenzender Gebiete und spiegeln den interdisziplinären Charakter moderner Physik wieder.

Am 18.10.2010 findet noch kein Kolloquium statt!

Eröffnet wird die Reihe in diesem Wintersemester mit dem Vortrag

Particle physics and gravity at 10-17 cm and beyond
von Georgi Dvali, LMU München - Einführung durch Dieter Lüst
am 25.10.2010  um  17:15 Uhr
in Hörsaal H 030 (alt E7), Fakultät für Physik der LMU, Schellingstr. 4, München

Alle weiteren Vorträge finden Sie unter

Condensed Matter

When atoms interact things can get interesting. Fundamental research on the underlying properties of materials and nanostructures and exploration of the potential they provide for applications.

Nuclei, Particles, Astrophysics

A journey of discovery to understanding our world at the subatomic scale, from the nuclei inside atoms down to the most elementary building blocks of matter. Are you ready for the adventure?

Biophysics

Biological systems, from proteins to living cells and organisms, obey physical principles. Our research groups in biophysics shape one of Germany's largest scientific clusters in this area.