Bücher - Neuerscheinung "Theoretical Molecular Biophysics"

Bücher – Neuerscheinung

Theoretical Molecular Biophysics

In der Serie "Biological and Medical Physics, Biomedical Engineering" im Springer Verlag ist das Buch "Theoretical Molecular Biophysic" von Prof. Philipp Scherer und Prof. Sighart F. Fischer (Physik-Department T38) erschienen.

Aus dem Klappentext

"Theoretical Molecular Biophysics" is an advanced study book for students, shortly before or after completing undergraduate studies, in physics, chemistry or biology. It provides the tools for an understanding of elementary processes in biology, such as photosynthesis on a molecular level. A basic knowledge in mechanics, electrostatics, quantum theory and statistical physics is desirable. The reader will be exposed to basic concepts in modern biophysics such as entropic forces, phase separation, potentials of mean force, proton and electron transfer, heterogeneous reactions coherent and incoherent energy transfer as well as molecular motors. Basic concepts such as phase transitions of biopolymers, electrostatics, protonation equilibria, ion transport, radiationless transitions as well as energy- and electron transfer are discussed within the frame of simple models.

Apl. Prof. Dr. Philipp Scherer
James Franck Str. 1