Unfortunately, the content of this page is only available in German.

Christina Scharnagl erhält Ernst Otto Fischer-Lehrpreis

@@

Dr. Christina Scharnagl

Frau Christina Scharnagl vom Lehrstuhl für Bioelektronik erhält dieses Jahr den Ernst Otto-Fischer Lehrpreis von der Fakultät für Physik. Ausgezeichnet wird damit Ihr Projekt "Von Studenten, für Studenten!", bei dem Studierende neue Versuche für das Physikalischen Praktikum in Weihenstephan gestalten.

Der Ernst Otto Fischer-Lehrpreis richtet sich an promovierte wissenschaftliche Mitarbeiterinnen und Mitarbeiter, die ein innovatives Lehrkonzept außerhalb des Rahmens kanonisierter Fakultätslehre konzipieren und selbständig umsetzen möchten. Durch die Bereitstellung personeller und sachlicher Ressourcen fördert der Ernst Otto Fischer-Lehrpreis neue Ideen. Jede Fakultät bestimmt eine Preisträgerin/einen Preisträger. Prämiert werden der Innovationsgrad, die Nachhaltigkeit und die Übertragbarkeit des Lehrkonzepts.

Dr. Christina Scharnagl
Physik-Lehre Weihenstephan
Maximus-von-Imhof-Forum 4, Raum P051
85350 Freising
Tel.: +49 (8161) 71 - 3557
christina.scharnagl@tum.de

Condensed Matter

When atoms interact things can get interesting. Fundamental research on the underlying properties of materials and nanostructures and exploration of the potential they provide for applications.

Nuclei, Particles, Astrophysics

A journey of discovery to understanding our world at the subatomic scale, from the nuclei inside atoms down to the most elementary building blocks of matter. Are you ready for the adventure?

Biophysics

Biological systems, from proteins to living cells and organisms, obey physical principles. Our research groups in biophysics shape one of Germany's largest scientific clusters in this area.