Unfortunately, the content of this page is only available in German.

Vier Studierende des Physik-Departments in Bayerische Eliteakademie aufgenommen

@@

Aus elf Universitäten stammen die Studierenden, die für den aktuellen 13. Jahrgang der Bayerischen Eliteakademie ausgewählt worden sind. Mit mehr als einem Drittel stellt die TU München, wie auch in den Vorjahren, einen großen Teil der 40 Studentinnen und Studenten.

Aus dem Physik-Department wurden dieses mal vier Studierende ausgewählt: Andreas Landig, Michael Schadhauser, Theo Steininger, und Diana Beyerlein. Wegen Auslandsaufenthalten wird Frau Beyerlein erst nächstes Jahr antreten, Herr Fabian Alt, der letztes Jahr ausgewählt worden ist, startet hingegen jetzt mit dem aktuellen Jahrgang.

Die Fakultät für Physik gratuliert den ausgewählten Teilnehmern sehr herzlich!

Condensed Matter

When atoms interact things can get interesting. Fundamental research on the underlying properties of materials and nanostructures and exploration of the potential they provide for applications.

Nuclei, Particles, Astrophysics

A journey of discovery to understanding our world at the subatomic scale, from the nuclei inside atoms down to the most elementary building blocks of matter. Are you ready for the adventure?

Biophysics

Biological systems, from proteins to living cells and organisms, obey physical principles. Our research groups in biophysics shape one of Germany's largest scientific clusters in this area.